“Nu abandona şcoala”

Status: Fundraising

Conform studiului „Investiţie în educaţia copiilor din mediul rural”din 2017, realizat de World Vision, abandonul şcolar este prezent în 40% din unităţile de învăţământ din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee . În mediul rural, una din patru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 ani a părăsit școala prea devreme, rata abandonului şcolar fiind cu 25% mai mare în mediul rural faţă de mediul urban. (https://worldvision.ro/wp-content/uploads/2020/07/WV_EDU30_15June2020_GMP.pdf )

Conform bazei de date a Institutului Naţional de Statistică. (www.insse.ro), în anul școlar 2017-2018, rata abandonului şcolar la nivel naţional în învăţământul primar şi gimnazial era de 1,7% (28.525 de elevi)

Asociația ”Academia Mămicilor din Timișoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială”, își propune să vină în sprijinul a peste 200 de copii din comunitățile rurale din județul Timiș, pentru a încuraja continuarea educației ca mijloc de creștere a calității vieții copiilor din comunitățile rurale.

Proiectul “Nu abandona şcoala” este adresat copiilor din mediul rural, proveniți din familii defavorizate și își propune să prevină abandonul școlar, să diminueze procentul copiilor care abandonează şcoala oferind suport copiilor aflați în categoriile cu risc ridicat de abandon şcolar, prin campanii periodice ce ofera sprijin material periodic: rechizite, cărți, haine, pantofi, alimente, produse de igienă personală, cadouri de Crăciun/Paște etc.

1.0566666666667% Complete
Suma:

1,585 RON

Galantomi:

4

Donatii:

17

Target:

150,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Focusul principal este orientat către copiii care frecventează şcolile din mediul rural (din jud. Timiş), unde procentele de absenteism prelungit şi abandon şcolar sunt mai mari decât cele din mediul urban (localitățile Pişchia, Murani, Bencecu de Sus, Bencecu de Jos, Cenei, Bobda etc). –

Principalul obiectiv al Asociației AMT este acela de a  creşte accesul la educaţie preşcolară şi şcolară în rândul a peste 200 de copii din familiile defavorizate prin :

Înțelegerea cauzelor principale ce duc la abandonul școlii Încurajarea elevilor spre implicare și participare școlară Oferirea de ajutor material constând în rechizite, haine, încălțăminte, produse de igienă persoanlă, alimente etc. Consilierea copilului şi a familiei acestuia în vederea găsirii de soluţii pentru prevenirea abandonului şcolar.

În cadrul acestui proiect au fost desfaşurate cu succes Campanii de sprijin a copiilor, beneficiari ai proiectului, pe parcursul anilor 2014-2021, campanii ce au constat în :

Sprijin în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite școlare Sprijin material constand în alimente, haine, încălțăminte, produse de igienă personală, cadouri de Crăciun şi Paşti

Implică-te și schimbă destinul unui copil, alături de noi!