Academia Mamicilor din Timisoara

Academia Mamicilor din Timisoara

“Nu abandona şcoala”

Status: Fundraising

Asociația ”Academia Mămicilor din Timișoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială”, își propune să vină în sprijinul a peste 200 de copii din comunitățile rurale din județul Timiș, pentru a încuraja continuarea educației ca mijloc de creștere a calității vieții copiilor din comunitățile rurale.

Proiectul “Nu abandona şcoala” este adresat copiilor din mediul rural, proveniți din familii defavorizate și își propune să prevină abandonul școlar, să diminueze procentul copiilor care abandonează şcoala oferind suport copiilor aflați în categoriile cu risc ridicat de abandon şcolar, prin campanii periodice ce ofera sprijin material periodic: rechizite, cărți, haine, pantofi, alimente, produse de igienă personală, cadouri de Crăciun/Paște etc.

[ Show more ]
1.0566666666667% Complete

1,585 RON

Sumă:

5

Galantomi:

17

Donații:

150,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Focusul principal este orientat către copiii care frecventează şcolile din mediul rural (din jud. Timiş), unde procentele de absenteism prelungit şi abandon şcolar sunt mai mari decât cele din mediul urban (localitățile Pişchia, Murani, Bencecu de Sus, Bencecu de Jos, Cenei, Bobda etc). –

Principalul obiectiv al Asociației AMT este acela de a  creşte accesul la educaţie preşcolară şi şcolară în rândul a peste 200 de copii din familiile defavorizate prin :

Înțelegerea cauzelor principale ce duc la abandonul școlii Încurajarea elevilor spre implicare și participare școlară Oferirea de ajutor material constând în rechizite, haine, încălțăminte, produse de igienă persoanlă, alimente etc. Consilierea copilului şi a familiei acestuia în vederea găsirii de soluţii pentru prevenirea abandonului şcolar.

În cadrul acestui proiect au fost desfaşurate cu succes Campanii de sprijin a copiilor, beneficiari ai proiectului, pe parcursul anilor 2014-2021, campanii ce au constat în :

Sprijin în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite școlare Sprijin material constand în alimente, haine, încălțăminte, produse de igienă personală, cadouri de Crăciun şi Paşti

Implică-te și schimbă destinul unui copil, alături de noi!